Geaccrediteerde nascholing
Menu

PedTalks 2019

19 t/m 21 juni is het weer zover: het NVK Congres 2019 in Arnhem. Het congres wordt dit jaar voor de 40e keer georganiseerd. En ook dit jaar staat de eerste avond traditioneel in het teken van de PedTalks van Praktische Pediatrie.

Tijdens het NVK Congres 2015 werden voor het eerst de PedTalks gehouden. In 2017 waren Marije Smits, Anna Verhulst en Paul Brand de sprekers. En in 2018 deden tijdens het NVK Congres Maartje de Vroomen, Irma Hein en Piet Leroy hun verhaal.

 

De sprekers

Op het aanstaande congres staan er vier zeer interessante sprekers op het programma.

Vera Tomassen
"Wilt u uw kind even vasthouden? Een ouderperspectief rondom procedurele distress"

Vera Tomassen is de trotse moeder van 2 dochters. Haar jongste is meervoudig gehandicapt, maar heeft geen diagnose. Vera is tekstschrijver, blogger en spreker. Ze is de oprichter van ‘Mantelmama’, een online platform voor families met zorgintensieve kinderen. Dit platform wordt echter niet alleen gevolgd door ouders in een zelfde situatie, maar ook door zorgprofessionals, ziekenhuizen, therapeuten en specialisten. Daarnaast spreekt Vera als ervaringsdeskundige op congressen en symposia om zo bij te dragen aan het verbeteren van de Kindzorg. 

Suzan Hilhorst
"Leven na het verlies van je kind."

Suzan Hilhorst debuteerde in 2017 met Sara en Liv, een autobiografisch verhaal over de ziekte en het overlijden van haar twee dochtertjes vlak na de geboorte. Eclips is haar romandebuut. Hilhorst schrijft ook gedichten, korte verhalen en columns, en ze is journalist en programmamaker. Daarnaast zet zij zich als ambassadeur in voor Stichting Metakids en Stille Levens.

Sarwar Joanroy
"Jouw kind, mijn kind"

Ik ben psychiater en opleider stage ziekhuispsychiatrie in het Martini Ziekenhuis Groningen. Schrijver van de roman “Yaad, het meisje zonder geschiedenis”.  Geboren 1962 in de stad Slemani in (Loerdistan van) Irak. Ik heb in 2015 een roman geschreven met de titel “Yaad, het meisje zonder geschiedenis”. Het gaat over het verhaal van een aantal mensen in Koerdistan van Irak in de jaren tachtig tijdens de massamoord campagne van het Iraakse regiem tegen de Koerdische bevolking. Ik werkt in die periode als arts en heb zelf veel gezien/meegemaakt.

Dr. Florens G.A. Versteegh
"Je eigen kerkhof"

Na zijn studie geneeskunde in Groningen en Curaçao, volgde FlorensVersteegh van 1981 tot 1985 de opleiding Kindergeneeskunde in het Sophia Kinderziekenhuis, Rotterdam. Hierna werkte hij enkele jaren in verschillende ziekenhuizen, oa het AMC, Amsterdam  en het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht. Van 1991 tot 2016 was hij als kinderarts werkzaam in het Groene Hart Ziekenhuis, Gouda. In 2005 promoveerde hij aan de VU op het proefschrift “Pertussis: new insights in diagnosis, incidence and clinical manfestations”.

Van 2014 tot 2017 was hij gasthoogleraar aan de Universiteit van Gent en het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis, Universair Ziekenhuis, Gent, België.

Vanaf 2016 werkt hij als waarnemenend kinderarts. Daarnaast is hij lid van de commissie Kwaliteitsvisitatie Kindergeneeskunde van de NVK en lid van de redactie van het Kinderformularium.

NVK Congres 2019

Heeft u zich nog niet aangemeld voor het NVK Congres 2019? Doe dit dan direct via onderstaande button. 

Naar de congrespagina