Geaccrediteerde nascholing
Menu

Vacature redactielid-stagiair Praktische Pediatrie (voor 2 jaar)

Praktische Pediatrie is de officiële nascholingsformule van de NVK. De redactie van Praktische Pediatrie is geheel onafhankelijk en heeft volledige vrijheid in de samenstelling van het tijdschrift. Met ruim 1200 abonnees wordt Praktische Pediatrie door vrijwel elke Nederlandse kinderarts (in opleiding) en door veel JGZ-artsen gelezen en zeer gewaardeerd. Praktische Pediatrie wordt uitgegeven door Prelum nascholing en medische media.
Redactie en uitgever zijn op zoek naar een aios die twee jaar als redactielid-stagiair het redactieteam wil komen versterken en ervaring op wil doen in redactionele en nascholingstaken.

Taakomschrijving:

  • Meedenken over de inhoud van toekomstige nummers van Praktische Pediatrie.
  • Auteurs uitnodigen om een artikel te schrijven.
  • Teksten redigeren en feedback geven op ingezonden artikelen van onze auteurs binnen vastgestelde deadlines.
  • Bijdragen aan de nascholing die verbonden is aan dit tijdschrift.

We bieden:

Als junior-redactielid werk je samen binnen een gedreven en gezellig team met een aantal kinderartsen in de redactie en een kinderarts als eindredacteur. De werkzaamheden worden in overleg en naar draagkracht verdeeld. Ervaring is niet nodig, maar aantoonbare affiniteit voor schrijven en redigeren strekt tot aanbeveling. Je wordt ingewerkt en we bepalen je taken en verantwoordelijkheden in overleg. De werkzaamheden kun je vanuit huis of werkplek uitvoeren. Overleg vindt plaats via e-mail, telefonische vergaderingen en eenmaal per jaar een middag en avond een live vergadering met diner.

We zoeken:

  • Een kinderarts in opleiding met passie voor schrijven en het in duidelijke taal toegankelijk maken van recente wetenschappelijke inzichten en interessante praktijkvoorbeelden, toespitst op de doelgroep algemeen werkende kinderartsen en jeugdartsen in Nederland.
  • Iemand met een frisse en originele kijk op wat bijdragend is voor ons tijdschrift en daarmee de dagelijkse zorg voor onze kindergeneeskundige patiënten.
  • Een creatieve en vernieuwende instelling.

Je moet er op rekenen dat je gemiddeld 2 uur per week besteedt aan deze taak. Als juniorredactielid ontvang je een onkostenvergoeding van € 750,- en een gratis abonnement op Praktische Pediatrie voor de duur van de stageperiode.

Hoe kun je reageren?

  • Maak een korte videoboodschap en vertel wat je Praktische Pediatrie wilt brengen.
  • Schrijf op basis van een onderzoek (relevant voor de kinderarts) dat je laatst gelezen hebt een kort bericht (max. 200 woorden) voor de nieuwsrubriek en maak hierbij de vertaalslag naar de praktijk. Op onze website vind je voorbeelden: https://www.praktischepediatrie.nl/extra?categorie=blog.

Reacties kunnen voor 21 juni gestuurd worden naar redactie@praktischepediatrie.nl