Reacties op voeding komen regelmatig voor en worden vaak onterecht bestempeld als passend bij voedselallergie. Van voedselallergie mag men alleen spreken als deze wordt veroorzaakt door een specifiek aantoonbare immunologische reactie. Op de polikliniek kinderallergologie zien wij met regelmaat kinderen die op een groot aantal voedingsproducten reageren met verschillende klachten, waarbij niet meteen duidelijk is of er sprake is van niet-allergische voedselovergevoeligheid of echte voedselallergie. Een specifieke anamnese, gericht aanvullend onderzoek en eventuele dubbelblinde provocatietests zijn nodig om bij deze kinderen een correcte diagnose te stellen en een behandeling in te stellen.
Auteurs |
Liem, Dr. O.
Meijer, Drs. Y. |
---|---|
Rubriek | Casuïstiek |
Publicatie | 21 maart 2015 |
Editie | Praktische Pediatrie - Jaargang 9 - editie 1 - Nummer 1 | Voeding en gezondheid |
Na het lezen van dit artikel: