Geaccrediteerde nascholing
Menu

PedTalks

Tijdens het NVK Congres 2015 werden voor het eerst de Praktische Pediatrie PedTalks gehouden. Marceline van Furth, Mirella Visser, Salmaan Sana en Berent Prakken inspireerden een geboeid publiek met hun bevlogen optredens.

Op 14 juni 2017 verschenen tijdens het NVK Congres weer drie interessante sprekers ten tonele. Dit keer waren dat Marije Smits, Anna Verhulst en Paul Brand. Op 13 juni 2018 deden tijdens het NVK Congres Maartje de Vroomen, Irma Hein en Piet Leroy hun verhaal.

Op 19 juni 2019 spraken Suzan Hilhorst, Sarwar Joanroy en Vera Tomassen op het podium tijdens het 40e NVK Congres.

De videoregistraties kunt u hiernaast bekijken.

Houd zelf een PedTalk en deel deze met uw vakgenoten!

Het zou fantastisch zijn als er binnen de kindergeneeskunde meer PedTalks zouden worden gehouden. Waarom niet door u? Neem een PedTalk op en stuur deze naar onze media-afdeling. Elk jaar zal de redactie van Praktische Pediatrie de vier beste PedTalks kiezen. Deze sprekers worden uitgenodigd hun PedTalk tijdens het NVK-congres ten overstaan van een groot publiek te houden. Ook worden ze beloond met een prijs van 300 euro.

Wat is een PedTalk?

Een PedTalk is een inspirerend verhaal over datgene wat je bezig houdt, wat je graag met kinderartsen (in opleiding) wilt delen, en waarmee je ze inspireert en uitdaagt om “out of the box” te denken en om in de toekomst zelf een “idea worth spreading” te presenteren.

Er zijn wel een paar spelregels voor het format van de PedTalk:

  • Optreden duurt niet langer dan 10 minuten
  • Het is geen presentatie. Er wordt geen gebruik gemaakt van dia’s. Hooguit van wat sfeerondersteunende beelden
  • Er is geen gelegenheid tot het stellen van vragen vanuit een eventueel aanwezig publiek

Nota bene: met het uploaden van een PedTalk geef je Prelum/Praktische Pediatrie toestemming de opname openbaar te maken via de website van Praktische Pediatrie.

Upload uw PedTalk